Belföld

Életfogytiglant kapott a gyilkos szolnoki vállalkozó

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki még 2013-ban az otthonában támadt rá egy szolnoki házaspárra: a férjet megölte, a feleséget pedig megsebesítette. A táblabíróság előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés, rablás, lőfegyverrel visszaélés és magánlaksértés bűntettében, valamint súlyos testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek az 53 éves vádlottat, és úgy döntött, hogy legkorábban 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra.

A bűncselekmény idején az egyébként büntetlen előéletű férfi két céget is vezetett, ám jelentős adósságot halmozott fel: kilencmilliós jelzáloghitelt és egy ugyanekkora autólízing-tartozást fizetett. A vádlott elhatározta, egy vele korábban üzleti kapcsolatban álló házaspártól szerez pénzt, méghozzá úgy, hogy végez velük.

2013. május 27-én ment el hozzájuk autóvásárlás ürügyén. Olyan időpontot választott, amikor tudta, hogy csak ketten lesznek otthon. Miközben az asszony elkezdte kitölteni az adásvételi szerződést, csőre töltötte az illegálisan beszerzett pisztolyát, s egykori üzleti partnereire fogta. A fegyverrel fenyegetőzve arra kényszerítette a nőt, hogy kötözze meg a férjét. Ezután pénzt követelt, azt mondta, ha nem kapja meg, viperával egyenként töri el az asszony csontjait. A nő megijedt, ezért kinyitotta a széfet és 1,4 millió forintnyi valutát és ékszert vett elő onnan, amit átadott a támadónak.

Később a támadó viperával fenyegetőzve újabb értékeket követelt. Ekkor a férfinak sikerült részben kiszabadítania magát, ezt kihasználva az asszony az ablakon keresztül kijutott az utcára, de a vádlott közben a viperával fejen ütötte. A nőnek ellek ellenére sikerült elmenekülnie, elszaladt. A férj dulakodni kezdett a fegyveressel, ekkor vesztette életét, a támadó négyszer rálőtt.  Az asszony a közeli adóhivatalból kért segítséget.

A vádlott elmenekült a helyszínről, de a rendőrök még aznap este a városban elfogták. A férfi  az utolsó szó jogán arra hivatkozott, egy elszámolási vita durvult el, és azt mondta, nagyon bánja a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik