mtva magyar televízió (Array)
Belföld

Várhegyi Attila használta az MTVA lehallgatott helyiségeit

24.hu
24.hu

2016. 09. 21. 08:00

Az állami média befolyásos háttérembere a mostani vezérigazgató érkezéséig dolgozott a bepoloskázott szobákban.
Korábban a témában:

Az MTVA körül tanácsadóként sürgölődő Várhegyi Attila használta korábban azokat a helyiségeket, ahol lehallgató berendezéseket találtak – írja a 444.

Tavasszal a vezérigazgatói tárgyalóban, valamint két másik vezető irodájában bukkantak a poloskákra és rögzítőkre. Vaszily Miklós előtt Szabó László Zsolt vezette az állami médiát, ebben az időben Várhegyi maga is fenntartott magának irodát a vezérigazgatói szinten. Az MTVA vezetését ismerő politikai és filmipari szereplők megerősítették, hogy Szabó vezetése idején találkoztak Várhegyivel ezekben a helyiségekben. A tanácsadó Vaszily érkezése után kiköltözött a vezérigazgatóságról, és házon kívül foglalkozott tovább az MTVA ügyeivel.

A portál azt írja Várhegyiről, hogy ő a legbefolyásosabb ember az állami média környékén, minden fontos döntésre rálátása és hatása van, nagyon erős politikai kapcsolatai vannak, amelyek közvetlenül a miniszterelnökig vezetnek. Rendszeresen konzultál a miniszterelnökkel a Kossuth rádióban elhangzó miniszterelnöki interjúk előtt és után is.

A lehallgató berendezések beszerelésében gyakorlatilag elismerte részvételét Vas Imre üzemeltetési igazgató, aki egyébként Várhegyi egyik legközelebbi, legbizalmasabb embere. Ő még a szolnoki önkormányzatban kabinetfőnöke volt Várhegyinek, és 2014-ben Várhegyi hívására érkezett az állami médiába – írják róla. Az ügy miatt szeptember elején Vas és a vezérigazgatói kabinetvezető, Enyedi Csaba is távozott az MTVA-tól, de a 444 megjegyzi, hogy Vasnak olyan cégekben van vagy volt részesedése, amelyek műsorokat gyártottak-gyártanak az állami médiának.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CAIRO, EGYPT - July 28: The Pyramids of Giza at dusk on July 28, 2015 in  Cairo,  Egypt. Giza pyramid complex bordering what is now El Giza, Egypt. It is the oldest of the Seven Wonders of the Ancient World, and the only one to remain largely intact. The pyramids are lit as part of the evening sound and light show. (Photo by David Degner/Getty Images).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.