Belföld

Orbán egóját polírozta a német képviselő

Havasi Bertalan iziben eljuttatta az MTI-nek azt a gyönyörű levelet, amit egy CDU-s képviselő írt Orbánnak, aki megvédi Európa határait.

Orbán Viktor nagy szolgálatot tesz az egész Európai Uniónak és különösen a németeknek Magyarország határának következetes védelmével – ezt írta Erika Steinbach CDU-s politikus, Bundestag-képviselő, a CDU/CSU-frakció emberi jogi és humanitárius segítségnyújtásért felelős szóvivője a kormányfőnek küldött levelében, amit Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke juttatott el szerdán az MTI-hez.

A magyarországi határvédelemért Orbánnak köszönetet mondó Steinbach közölte: felháborodással értesült a luxemburgi külügyminiszter kijelentéséről – miszerint ideiglenesen vagy végleg ki kell zárni Magyarországot az EU-ból. Jean Asselborn kritikáját arcátlannak és helytelennek tartja, amivel nemcsak Magyarországot állította pellengérre, hanem az EU-nak is komoly károkat okozott.

Tartsa meg a miniszterelnök úr a jó szokását!

A német politikus aggasztó jelnek tartja az EU állapotában, hogy néhányan Magyarországot tennék felelőssé az európai menekültpolitika kudarcáért, annak ellenére, hogy Magyarország az EU által hozott közös szabályokhoz tartja magát. Steinbach szerint

Amennyiben az Európai Unió még mindig nem ismerte fel, hogy a következő évtizedekben Európát óriási migrációs hullámok fogják elérni, akkor a saját polgárai ellen vétkezik. Migrációkutatók 250-400 millió fő közötti afrikai Európába utazását vetítik előre.

A képviselő levele végén szolidaritását fejezte ki Magyarország iránt, és arra kérte Orbánt, továbbra is tartsa szem előtt a migrációs kérdést. Steinbach leveléhez mellékelte azt a közleményt is, amit a luxemburgi külügyminiszter nyilatkozata után adott ki. Ebben azt írta: a belső összetartozáshoz az is hozzátartozik, hogy “nem kritizáljuk, hanem támogatják azokat az országokat, amik a közös megegyezés alapján hozott törvényekhez tartják magukat, és alkalmazzák őket”.

Exportélősködő németek

Szerinte Asselborn megnyilvánulása káros a szükséges összetartásra. “Sajnos esetében ez nem az első kirohanás egy EU-tagország ellen” – jegyezte meg, felidézve, hogy a németeket “exportélősködőnek”, egoistának, zsugorinak és elnyomónak nevezte.

Végre kritikus módon kellene szemügyre vennie az EU-t, hiszen az unió évek óta elmulasztott komoly tárgyalásokat folytatni a bevándorlók származási országaival, valamint az Afrikai Unióval és az Arab Ligával azért, hogy az ezekben a régiókban élőknek lehessen jövőképük az otthonuk közelében – írta közleményében a CDU-s politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik