Belföld

Nekiment az RTL Híradónak a rendőrség

"Elhallgat az RTL Klub Híradója" kontra „Az erőnléti vizsgán szinte mindenki elbukott”.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata szerint valótlanságot közölt a rendőrségi toborzásról az RTL Klub keddi Híradója, amelynek „Az erőnléti vizsgán szinte mindenki elbukott” című anyaga minden valós alapot nélkülözött. A beszámoló szerint csak 213-an bizonyultak alkalmasnak az erőnléti vizsgán a majdnem 4 ezer érdeklődőből, akik az elmúlt három hétben jelentkeztek határvadásznak.

Noha a híradó a rendőrségre hivatkozott, az ORFK jelezte, hogy teljesen más adatokat küldött át a kereskedelmi csatornának.

A fizikai alkalmassági vizsgálaton “a 857 fő pályázó – és nem a 3.884 érdeklődő – közül vett már részt 241 fő, sikeresen pedig 213 fő teljesítette a követelményeket, azaz 28 fő nem teljesítette a fizikai alkalmassági feltételeket. Ez a 28 fő aligha „szinte mindenki”. A Híradó nemes egyszerűséggel elhallgatta, hogy a pályázók közül 241 fő fizikai alkalmassági vizsgálata történt meg. Nem lehet véletlen az sem, hogy a közzétett infógrafikáról kizárólag ez a szám „hiányzott”. 

A rendőrség honlapján közzétette a levelet, amelyben erről az RTL Klub Híradóját tájékoztatta. Az ORFK Kommunikációs szolgálata szerint a Híradóban sugárzott és az Rtlklub.hu internetes oldalon „Az erőnléti vizsgán szinte mindenki elbukott” címmel megjelentetett anyag félrevezető, “nyilvánvaló célja rosszindulatú hangulatkeltés”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik