Belföld

Fiatal fegyveres lőtt rá többekre Budapest belvárosában – vádat emeltek

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette – ezzel vádolnak egy 25 éves fiatalembert, aki  két évvel ezelőtt Budapest belvárosában egy átalakított gáz-riasztó fegyverrel több emberre is rálőtt. A támadót hamarosan bíróság elé állítják – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség szerdán.

A vádirat szerint a fiatalember 2014 júliusában szerezte be riasztófegyverét a lövedékekkel együtt. A pisztolyt – hogy fokozzák a lövőhatást  – átalakították, és így tettek a lövedékekkel is.  2014. szeptember 18-án a vádlott berúgott és a késő esti órákban fogta a fegyvert, illetve az acélgolyóval bélelt gumilövedékeket és a Keleti pályaudvarra ment. Itt odalépett egy számára ismeretlen férfihoz és megszólította, majd megragadta a vállát, elővette a nála lévő pisztolyt ráfogta. Dulakodtak, de lövés nem dördült, kiszemeltjének sikerült elmenekülnie.

Ezután továbbsétált a VII. kerületi Nefelejcs utcába, ahol szándékosan nekiütközött a járdán vele szemből érkező gyalogos vállának. Amikor a férfi hátranézett, a támadó odalépett hozzá, a pisztoly csövét az arcához tartotta és elsütötte azt. A járókelő eszméletét vesztette és a földre zuhant, a fegyveres pedig elment, a mentőket járókelők értesítették. Arccsontja eltört, de további súlyos sérüléseket is szenvedett, például károsodott a hallása. Az ügyészség szerint a férfi akár életveszélyes állapotba is kerülhetett volna, csak a véletlenen múlt, hogy nem így történt.

A fiatal ezután a Baross téren csapott le – szinte minden előzmény nélkül. Két embert szólított meg egy buszmegállóban, majd egyikük – egy férfi – mellkasához nyomta a pisztolyt. Kiszemeltjei igyekeztek minél előbb elhagyni a helyszínt, de a fegyveres követte őket és kétszer a levegőbe lőtt.

Ha a támadót bűnösnek találják, tizenegy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik