Belföld

Barátja összejött a lánnyal, akit kinézett, ezért ölt kis híján az érdi fiatal

Részletekre derült fény a múlt szombati, Érden történt késelés előzményeiről. A fiatal – aki két embert sebesített meg, egyiküket életveszélyesen – féltékenységből ölt kis híján a sörözőben.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint az érintettek régóta ismerték egymást, a sértettek pedig csaknem egy éve egy párt alkottak. A pár férfi tagja azonban egy buliban összeszűrte a levet későbbi támadója egyik lányismerősével, akihez barátja már régóta próbált közeledni. Emiatt az elmúlt hetekben nem voltak túl jóban, főképp, hogy a gyanúsított mindent elmondott a megcsalt barátnőnek.

A késelő szombat este egy érdi sörözőbe ment, hogy megünnepelje a szülinapját. A kocsmában volt egykori cimborája is, aki szintén ivott, illetve a párja, aki beugrós pultosként dolgozott ott. A barátok összevesztek, az ismerőseik próbálták lenyugtatni őket. Végül kibékültek és kimentek beszélgetni. Ezután azonban ismét vita pattant ki közöttük: a hűtlenkedő barát azt a kérdését szegezte barátnőjének, miután visszament a sörözőbe, hogy tényleg csókolózott-e a gyanúsítottal korábban. A lány emiatt dühös lett és kiviharzott, hogy számon kérje ismerősét, miért állít ilyet. A későbbi támadó szintén felkapta a vizet mondván, nem mondott róla semmi rosszat, majd berontott a kocsmába, ahol a két fiatalember kis híján összeverekedett. Provokálták egymást, de a barátok megakadályozták, hogy egymásnak essenek.

A gyanúsított este fél 11 körül rántott kést. Ekkor a pultnál állt, és hadonászni kezdett a bicskával, egyenesen barátja felé. Utóbbi barátnője látta mindezt és közéjük állt, és többször kérte ismerősét, hogy tegye el a kést, illetve próbálta elvenni tőle, de nem sikerült neki. A támadó ezután többször megvágta az útjában lévő pultost, kétszer a bal oldalán, egyszer a fején. Miután ő összeesett,  ellenfele felé fordult, azt üvöltötte, hogy megöllek, majd a hasa és a mellkasa felé szúrt. A mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A bíróság a szurkálót házi őrizetbe helyezte.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik