Belföld

Születésnapjára kapta a sétarepülést a gödöllői repülőbaleset gyermek áldozata

Mindkét gép vezetőjét kiváló pilótának tartották, értetlenül állnak a baleset előtt.

Születésnapjára kapta a sétarepülést az a kisfiú, aki a vasárnapi gödöllői repülőbaleset egyik halálos áldozata – tudta meg a Blikk. Alig emelkedtek el a földtől, amikor néhány száz méteres magasságban összeütköztek egy másik kisrepülőgéppel, egy Cessnával, amely a baleset előtt ejtőernyősöket szállított.

A lap megszólaltatott egy férfit, aki mindkét elhunyt pilótát ismerte. Szerinte mindketten kiváló pilóták voltak, a vizsgálat lezárultáig pedig nem szabad különböző találgatások köré szőni történeteket, mert nem lehet tudni, mi történt valójában. Hozzátette: értetlenül állnak a történtek előtt.

A Blikk kitér arra, hogy megszokott dolog, hogy az ejtőernyősöket ugrató repülőgép az ernyősök kiugrása után azonnal meredeken süllyedni kezd a reptér irányába. A pilóták egyébként ilyenkor látás után vezetnek, vagyis nincs olyan műszer, amely jelezné, hogy lenne a közelben másik gép. A rádiós kommunikáció nyilvánosságra hozott felvételének tanúsága szerint egyébként rádión figyelmeztették a Cessna pilótáját, hogy van alatta egy másik gép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik