Belföld

Politikai megfélemlítés miatt távozik a Budapest Business Journal főszerkesztője

Tom Popper megelégelte a politikai leszólogatásokat és letiltásokat, és felállt. Egy ezer példányszámú, angol nyelvű újságról beszélünk.

Távozik a posztjáról a Budapest Business Journal főszerkesztője, Tom Popper, ezt egy tanulságos publicisztikában jelentette be – írja a 444. Popper szerint az angol nyelvű üzleti lap kiadója korábban arra utasította, hogy hanyagolja a politikát a publicisztika rovatban.

Az a kérés futott be a volt főszerkesztőhöz, hogy kerülje a menekültválság és a népszavazás témakörét. Popper véleménye karakán ebben: szerinte a nemek győzelme az újabb csapás lehet az európai egységre a Brexit után.

Popper szerint a kormányzati megfélemlítés miatt hátrált meg a kiadó.

A lap 1992-ben jelent meg először, amúgy kéthetente jön ki új szám. Az ezer példányban terjesztett újságot az Absolut Media Zrt. adja ki, vezetője Román Balázs. A kiadó cég többségi tulajdonosa az USA-ban, Delaware államban bejegyzett Rosairum Global Inc.

Popper amúgy azt írta, úgy vették fel 2014-ben, hogy tartson tisztes távolságot a politikától, ezt szerinte meg is tette. Párszor így is leszóltak neki, hogy csak csínján a politikával, majd idén augusztusban közölték vele, hogy többet nem írhat politikáról. Utólag azt bánja, hogy az egyre kevesebb kormánykritikus lappal éldegélő piacon nem kritizálta keményebben a megfélemlítésre játszó kormánypolitikát.

Helyreigazítás

A BBJ 1992 óta megjelenő független angol nyelvű gazdasági lap, mely kéthetente 10.000 példányban jut el olvasóihoz. Kiadója, az Absolut Media Zrt. többségi menedzsment tulajdonban van.

Független üzleti lapként semmilyen kormányzati szereplő nincs hatással a BBJ által közölt tartalomra – a lap nem foglalkozik politikával, csak üzleti kérdésekkel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik