Belföld

Mindjárt megöllek, megetted az összes szalámit!” – torkon szúrta volt sógorát a karcagi férfi

Ítéletet hozott a Szegedi Ítélőtábla kedden annak a férfinak az ügyében, aki torkon szúrta volt sógorát dühében még tavaly Karcagon.  Ezzel a tábla megváltoztatta a Szegedi Törvényszék korábbi döntését, akkor ugyanis négy és fél év börtönt kapott tettéért, jogerősen azonban hatot emberölés kísérletéért. Úgy vélték, a korábbi büntetés kirívóan enyhe volt.

A vádlott nem dolgozott, alkalmi munkákból és segélyekből tartotta fenn magát. 2003-tól élettársi kapcsolatban élt egy nővel, akinek a testvére időközben beköltözött hozzájuk a karcagi lakásba. A pár 2008-ban szakított, de a férfi megengedte volt sógorának, hogy maradjon. Az utóbbi években sokat veszekedtek, de ezek a viták soha nem fajultak tettlegességig. Pontosabban 2015 szeptemberéig, amikor is a vádlott torkon szúrta volt egykori barátnője testvérét, miután látta, hogy megette az ételt, amit vacsorára szánt. “Mindjárt megöllek, megetted az összes szalámit!”- ezt mondta neki, majd odalépett hozzá és megsebesítette a késsel. Ekkor egyébként mindketten ittasak voltak.

Amikor a szurkáló látta, hogy lakótársa vérzik, azt tanácsolta, hogy menjen gyorsan a sürgősségire, de nem segített neki. A sérült férfi egy törölközőt tekert a nyaka köré, így indult el biciklivel segítséget kérni.  Súlyos állapotban volt, de – tekintettel a szúrás helyére és az elkövetés eszközére – meg is halhatott volna. A tábla szerint, hogy ez nem történt meg, csak a véletlenen múlott.

Az elsőfokú döntés  azért nem emelkedett jogerőre, mert az ügyész a büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan minősítés megváltoztatása és a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik