Belföld

Megérkezett a válasz minden idők legerősebb parlamenti kérdésére

bollerverseny-napkoron(960x640).jpg (böllérverseny, malac, mangalica, )
bollerverseny-napkoron(960x640).jpg (böllérverseny, malac, mangalica, )

A Jobbik országgyűlési képviselője, Szávay István szerette volna újra megtudni Kövér Lászlótól, hogy

miért nem tanulmányozza a külföldi diaszpórával rendelkezőországok sikeres szórványmegtartó programjait a tudományos kutatások helyett mangalicafesztiválokat és focikupákat szervező Nemzetstratégiai Kutatóintézet?

Epekedve vártuk, mire végre megérkezett a válasz.

Lázár János válaszában azt írta,

a magyar nemzet Kárpát-medencei helyzete igen sajátosan alakult. A tömbben és szórványban is élő magyarság leghatékonyabb megtartó erejét egy adott helyzetben, adott környezetben és adott körülmények között végrehajtott gazdaságfejlesztési program, illetve a kulturális összetartozás további erősítése jelenti. A más történelmi múlttal, kultúrával, gazdasági és geopolitikai helyzettel rendelkező országok szórványmegtartó programjainak tanulmányozása mellett elengedhetetlen, hogy saját problémáink, nemzetegyesítési törekvéseink és céljaink elérése érdekében tegyünk lépéseket. A Nemzetstratégia Kutatóintézet ezeknek a lépéseknek a megalapozását segíti elő.

Lázár szerint az Intézet nem a tudományos tevékenység helyett, hanem annak kiegészítéseként szervez olyan rendezvényeket, amelyek a nemzeti összetartozást erősítenék és a szétszakított Kárpát-medencei

magyarság együvé tartozását próbálják életre kelteni.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik