Belföld

Időjárás: esővel indul a hét

Hétfőn egy sekély ciklon hatására többfelé várható csapadék: délen eső, zápor, északabbra záporok, zivatarok lesznek jellemzőek, a legkisebb eséllyel északnyugaton eshet.
A Dunántúlon, északkeleten és zivatarok idején megerősödik az északi-északnyugati szél. Hajnalban 12-17, délután délen 18-19, máshol még 20-25 fok várható.

Kettősfronti hatás lesz, írja az Időkép.
Kedden szeles napra készülhetünk, eső, zápor eleinte még délkeleten lehet, de észak, északnyugat felől már csökkenni kezd a felhőzet és egyre többfelé kisüt a nap. Tovább csökken a hőmérséklet, már csak 18-22 fokra számíthatunk.

Szerdán több órára kisüt a nap, ha időnként meg is növekszik a gomolyfelhőzet, legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. Nyugaton és az Alföldön élénk marad az északias szél. Hajnalban 6-11, délután 16-20 fokra van kilátás.

Csütörtökön és pénteken a változó felhőzet mellett hazánk nagy részén továbbra is több órás napsütés lesz jellemző, egy-egy zápor csupán helyenként fordulhat elő. Az északi-északnyugati szél időnként még élénk lesz. Hajnalonként 4-10. délutáncsütörtökön 16-20, pénteken 17-21 fok várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik