Belföld

Harrach Péter: ha a KDNP-nek önállóan kellene indulnia, akkor is bejutnánk a parlamentbe

Harrach Péter szerint nem az a fontos, hogy milyen a népszavazási kampány, sokkal inkább annak a témája lényeges. A KDNP frakcióvezetője az Origonak adott interjújában elmondta, ez a jövőnket meghatározó kérdés, de szerinte sokan nem értik a válasz következményeit. Azt is hozzátette, hogy a menekültek többsége áldozat, ezért a

távoltartásnak humánusnak kell lennie.

Ebben a cikkben írtunk arról, hogy az egyházaknak határozott véleményük van a népszavazásról. Harrach szerint ez nem baj, mivel az egyházat emberek alkotják, ezért természetes a különféle álláspontok létezése.

A Ferenc pápát ért kritikákról a KDNP frakcióvezetője azt mondta, a durva megjegyzések ízléstelenek és elfogadhatatlanok.

A keresztény üldözés ellen államtitkárságra szerint azért volt szükség, mert öt vallási okokból üldözött ember közül négy keresztény.

A vasárnapi boltzárról Harrach azt mondta,

a törvényben biztosított havi egy szabad vasárnap helyett kettőt javasolunk. Ezt egyébként elfogadják a legnagyobb munkaadók is.

A politikus úgy látja, nem a Fidesz kegyeiből vannak a parlamentben, és ha olyan helyzet lenne, hogy önállóan kellene indulni, akkor meglenne a bejutáshoz szükséges szavazatszámuk. Jelenleg viszont semmilyen ok és szándék nincs arra, hogy ezt a szövetséget felrúgják.

Azt viszont már eldöntötte, hogy egyéni képviselőként nem indul a következő parlamenti választáson. Megelégszik az öt győzelemmel, nem kíván hatodikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik