Belföld

Madárrajjal ütközött a Wizz Air Debrecenből induló gépe

wizzair(960x640)(1).jpg (Array)
wizzair(960x640)(1).jpg (Array)
Madárrajjal ütközött felszállás közben a Wizz Air légitársaság Londonba induló gépe a debreceni repülőtéren. Az Airbus 320-ast vészfékezéssel sikerült megállítani, személyi sérülés nem történt.

A Wizz Air menetrendszerinti járata 169 utassal, valamint 4 csecsemővel és a 6 fős személyzettel a fedélzetén 17 óra 25 perckor kezdte meg a felszállást – mondta az Airport Debrecen Kft. forgalmi igazgatója.

Gulyás Péter hozzátette: a gép Debrecenből London Luton repterére indult, amikor a kifutópályán egy átrepülő sirálycsapattal összeütközött. A pilóták az ilyenkor szokásos protokoll szerint vészfékezéssel megállították az Airbus 320-ast, majd a gép visszagurult a forgalmi előtérre, ahol az utasok kiszállhattak.
Személyi sérülés nem történt, az utasokat mentesítő járattal szállítják Londonba – fűzte hozzá Gulyás Péter, aki elmondta azt is: az átvizsgálás során megállapították, hogy a madarak nem okoztak kárt a repülőgépben.

A Wizz Air a balesettel kapcsolatban a következő közleményt adta ki:

A Wizz Air W6 7853 számú, Debrecenből London Lutonra tartó járata felszállás előtt madárral ütközött, ezért soron kívüli karbantartásra szorult. A késés minimalizálása érdekében a Wizz Air egy másik Airbus A320-as repülőgépével szállította az utasokat Londonba. A gép már fel is szállt, és várhatóan 2 és fél óra késéssel érkezik London Luton repülőterére. Az esetből következően a Wizz Air W6 7854 számú, London Luton-Debrecen tartó járata is késéssel indul. A Wizz Air az érintettek elnézését kéri, de az utasok és a személyzet biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik