Belföld

Lezuhant két kisrepülő Gödöllőnél, négyen meghaltak

Vasárnap reggel történt a szerencsétlenség.

Összeütközött és lezuhant két kisrepülőgép Gödöllő és Isaszeg között vasárnap reggel, négyen meghaltak – közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A Híradó.hu információi szerint az egyik gépben két felnőtt és egy gyerek halt meg. Az MTI azt írja, a másik repülőben egy ember vesztette életét, a pilóta.

Az egyik gépet a gödöllői arborétum területén találták meg. A másik roncsot rendőrök és tűzoltók csatárláncban kezdték keresni, és légi felderítés is folyt, végül egy honvédségi helikopter fedezte fel és azonosította a lezuhant gépet.

A Honvédelmi Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, hogy egy C-182 és egy Piper-28 típusú kisrepülőgépről van szó.

A honvédségi értesítést követően a légierő ügyeletes parancsnoka elrendelte a szolnoki légi kutató-mentő szolgálat felszállását. A földi kutató egységek a C-182-es kisgépet megtalálták, míg a másik kisgép keresésére a honvédség kutató-mentő szolgálata indult. A Piper-28 típusú kisgépet 11 óra 25 perckor a légi-kutató mentő helikopter megtalálta, a terepviszonyok miatt azonban nem tudott leszállni, így a földi egységeket a kárhelyszínre irányította, akik a mentést megkezdték.

Az MTI azt írja: egy szemtanú látta a két kisgép összeütközését.

Gödöllőn ezen a hétvégén tartják az 54. Nemzeti Célbaugró Ejtőernyős Bajnokságot.

Beluzsárné Beluzsa Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy  a helyszín nagy kiterjedése nehezíti az eljárást. Társszervek segítségével, szakértők bevonásával helyszíni és halottszemlét tartanak, a látási viszonyok miatt azonban még ezt sem tudják vasárnap befejezni, hétfőn folytatják majd. A helyszíni és a halottszemle után a roncsokat elszállítják, és egy hangárban vizsgálják tovább. A baleset pontos külményeiről csak a vizsgálat befejezése után tudnak beszélni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik