Belföld

Hidegfronttal köszönt be az ősz: záport, zivatart hoz

Szombat délelőtt az összefüggőbb csapadékzóna egyre inkább északkelet felé helyeződik és kissé gyengül, a Dunántúlon valamint az Alföld déli és középső területein hosszabb napos időszakok is lesznek. A déli óráktól az erőteljes gomolyfelhő-képződés hatására újabb záporok, zivatarok kialakulása várható – főként a középső országrészben akár heves zivatarra is számítani kell. A déli, délnyugati szél nagy területen lesz élénk, késő délutántól a Kisalföldön pedig az északnyugatira forduló szelet kísérhetik erős lökések. Zivatarok környezetében viharos szélrohamok is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, az Észak-Dunántúlon és a tartósan felhős, csapadékos területeken lesz a leghűvösebb, míg a Dél-Alföldön a legmelegebb. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő – írja előrejelzésében a kiderul.hu.

Vasárnap a fátyolfelhők mellett a Dunántúlon lehet több felhő, délnyugaton késő délutántól zápor, zivatar is kialakulhat, illetve egy-egy zápor Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén sem zárható ki. A szél veszít erejéből. Hajnalban 11-16, délután 22-27 fok várható.

Hétfőn sok lesz fölöttünk a felhő, sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Északnyugaton, majd északkeleten is megélénkül a szél. Délnyugaton csak 17-20, máshol még 21-26 fokot mérhetünk.

Kedden eleinte még számíthatunk csapadékra, majd napközben északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Többfelé erős lesz az északi szél. Tovább csökken a hőmérséklet, már csak 17-22 fokra számíthatunk.

Szerdán marad a sok felhő, továbbra is lehet eső, záporeső. Kimondottan hűvös idő lehet 13-19 fokos csúcsértékkel.

(kiderul.hu/idokep.hu/koponyeg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik