Belföld

Apa és fia halt meg a Dunán horgászás közben

A vízbe esett idős férfi pánikba esve kapaszkodhatott segítségére siető fiába.

A Dunába fulladt Szigetbecsénél apa és fia, annak ellenére, hogy mindketten remek úszók voltak – írja a Blikk. Egy szinte sodrásmentes szakaszon ragadta el őket a folyó. A tragédia az után történt, hogy a 78 éves Lajos bácsi és fia kiültek a parti nyaralójuknál lévő stéghez horgászni. Az egyikük damilja azonban megakadt valamiben, csónakba szálltak, hogy kiszabadítsák.

A nyaralóba magukkal vitték egy ismerősüket, aki a házon lévő hibák kijavításán dolgozott, amíg ők horgásztak. Ő mondta el a Blikknek, hogy a damil kiszabadítása közben Lajos bácsi megbotlott és a vízbe esett. Egyből elmerült, a fia habozás nélkül vetette utána magát, de ő is víz alá került. Az idős férfit gyorsan kihúzták a partra, próbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni az életét. Fiát órákig keresték a búvárok, de őt is holtan találták meg.

Egy másik nyaralótulajdonos azt mondta: az apa és fia régóta jártak le a nyaralójukba, ismerték a Dunát, mint a tenyerüket. Azt gondolják, Lajos bácsi pánikba eshetett, és olyan erővel kapaszkodott a fiába, hogy mind a ketten megfulladtak.

A lap azt javasolja, hogy ha fuldoklót látunk, úgy segítsünk, hogy saját életünket ne veszélyeztessük – nyújtsunk botot vagy evezőt a bajba jutottnak, vagy próbáljuk kötéllel kihúzni. A vízben kalimpáló embert csak speciális fogással, hátulról szabad megragadni, különben a segítségére sietőt a víz alá nyomhatja. (A fenti kép illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik