Belföld

Orbán Ráhel mentorának hangos az étterme, kommandós akció lett a vége

A kormányfő lányával szoros viszonyt ápoló étteremmogul vitába keveredett az egyik helye körül lakókkal. Az éjjeli építkezés és a hangos elszívó miatt kommandósok megjelenéséig fajult a vita.

Jól halad a szekér a jó körökben mozgó Zsidai Zoltán Roy számára, aminek viszont olykor az éttermei felett/alatt/mellett lakók isszák meg a levét. Így történt a Magyar Narancs cikke szerint a Szentháromság utcai Jamie’s Italian étteremben is, a Budai Várban.

A fő gond az volt a Jamie’sszel, hogy két ipari szellőzőberendezést telepítettek a műemléki épületbe, ami ellen a lakók nem tudtak semmit se tenni, mivel a kormánnyal jó viszonyban lévő Zsidai és a fideszes önkormányzat többségben vannak a házban. Tűrniük kellett hát tavasz óta a zajt és a hőt, de tiltakoznak folyamatosan.

Perjés Zoltán is így tesz, az ő és fia életminőségét jelentősen rontották a szellőzők, a lakás értéke is csökkent állítása szerint. Pénteken fél egykor zuhanyzás közben észlelte, hogy dörömbölnek az ajtaján. Amikor kiment ajtót nyitni,

egyszer csak öt, gépfegyveres kommandós zúdult be a lakásba. Házkutatást tartottak, miközben fegyvert fogtak rá. Nem találtak semmit.

A Mancs a BRFK végzését is megszerezte. Eszerint Perjés április 21-én megfenyegette az építkezésen dolgozókat, mmajd július végén egy Zsidait célkeresztbe tevő karikatúrát tett ki a Facebook-oldalára. Zsidai ráadásul közölte a rendőrséggel, hogy Perjésnek fegyvere van szerinte.

Perjés szerint az igaz, hogy az éjjel fél 12 felé dolgozó munkásokhoz keményebb hangnemben szólt, mert a fia nem tudott aludni a zörejtől. Azt ugyanakkor elképesztőnek tartja, hogy emiatt fegyveres kommandósok rohanják le őt. Szerinte Zsidai áron alul szeretné megszerezni a lakását.

Zsidairól régóta beszélik, hogy jóban van Orbán Viktor lányával, Ráhellel, aki dolgozott már nála és mentoraként is beszélt Zsidai Royról. Perjésről ugyanakkor azt kell tudni, hogy egy ideig a Miniszterelnökségen dolgozott médiatanácsadóként, évekig pedig újságíró volt több lapnál, rádiónál.

A Mancs megkereste a rendőrséget az ügyben, ami elzárkózott a válaszadástól az információs törvényre hivatkozva, így a lap közérdekű adatigénylést nyújtott be. A fő kérdés, hogy ha Perjésnek tényleg nem volt fegyvere, indul-e eljárás Zsidai ellen hatóság félrevezetése miatt.

UPDATE

A Zsidai Gasztronómiai Csoport szerkesztőségünknek küldött levelében egyesével reagált a szerintük félrevezető állításokra. Álláspontjukat az alábbiakban közöljük:

  • A házkutatást büntető eljárás keretében rendelték el, miután egy kollégájuk és Zsidai Roy is feljelentést tettek Perjés Zoltán ellen, rongálás, fenyegetés és zaklatás miatt. Perjés több tanú előtt pisztollyal fenyegette meg egy kivitelezőjüket és Zsidait is, egy kollégájukat pedig írásban dokumentálva halálosan megfenyegette.
  • Az éttermet nem Zsidai Zoltán Roy, hanem a Zsidai család cége nyitotta.
  • Nem tiltakoztak folyamatosan az ott lakók az építkezés ellen. Csupán Perjés Zoltán.
  • Az építkezés nemcsak formálisan, jogilag is szabályosan történt, többségi szavazással.
  • A cikkben említett épület-felújítással kapcsolatban kiemelik, hogy az eredeti épületet is úgy tervezték, hogy a földszinten étterem üzemeljen. Az 1969-70-es átépítés során véglegesedett a mostani épület,  amikor a korábbi Fehér Galamb éttermet alakították ki az épület földszintjen és pincéiben, minden gépészeti részletével és az elszívás tető fölé történő kivezetésével együtt. Mindezeket a gépészeti elemeket újították most fel. Saját költségen, jelentős beruházással alakítottak ki hangcsillapító dobozt az épület tetején, ami mögé bezárták a saját légkondicionáló berendezésüket és a ház több lakójának a klíma kültéri egységét is, hogy azoknak semmilyen a lakókat zavaró hangja ne legyen. Ezt a hivatalos hangmérés is hitelt érdemlően bizonyítja. Ugyanakkor a tetőtérben van egy Telekom átjátszóállomás, ami hihetetlen zajjal működik, feltehetően a hűtő berendezés meghibásodása miatt. Ezt szerintük Perjés is tudja.
  • Állításuk szerint nincs ipari szellőző Perjés hálószobájának tetején, légkondícionáló kültéri egységet telepítettek oda, a ház meglévő klíma gépe mellé, amit rezgésmentes módon rögzítettek és az összes gépet hangcsillapító dobozzal zárták el. Szabályos mérés bizonyítja.
  • Perjés egy kivitelezőt, egy tisztességes hölgyet és több pincért, valamint a négygyermekes Zsidait fenyegetett meg többször halálosan valamint folyamatosan zaklatja Zsidait és az étterem dolgozóit és bizonyítottan fegyverrel fenyegetőzött – írják.
  • Azt állítják, Perjés akarta eladni Zsidainak a lakást és meg is állapodtak szóban, a Perjés által megadott vételárat Zsidai alku nélkül elfogadta. Perjés többször elmondta, hogy a “pszichikai hadviselést” és rágalomhadjáratot azért folytatja, mert meg akarja Zsidait “kopasztani” és nyomást gyakorol, zsarol, hogy többlet pénzhez jusson egy új, drágább árral.
  • Nem igaz, hogy Zsidai vállalkozásaiban a turizmus-vendéglátás szakon végzett Orbán Ráhel a csendestárs. A miniszterlenök lánya több mint két éve dolgozott a cégnél, közel egy évig. Zsidai a Kempinski Hotelben ismerte meg, ahol gyakornok volt amikor a szállodával az ÉS Bisztrót megnyitotta és érdekelte a gasztronómia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik