Belföld

Átengedte a kormányt részeg utasának, ketten haltak meg Csongrádon

Vádat emelt az ügyészség egy tavaly május végén Csongrádon történt, két ember halálával járó baleset ügyében. Azt a férfit állítják bíróság elé, mert hagyta vezetni utastársát, aki részeg volt.

A baleset tavaly május 30-án történt az esti órákban. A kocsi tulajdonosának nem volt jogosítványa, a vádlott vezette a kocsit. Előbbi férfi részeg volt,  de a vádlott két órával később mégis átadta neki a kormányt annak ellenére, hogy tudta, ittas. Ekkor Csongrádon autóztak, a kocsiban rajtuk kívül még egy ember ült.

A kocsi a Csongrád-Szeged összekötő út felé haladó bekötőútnál járt, amikor a részeg tulajdonos egy jobbra ívelő kanyarba – 90-95 kilométer per órás sebességgel, nem az útviszonyoknak megfelelően – hajtott be, majd erőteljesen jobbra kormányozott, emiatt a kanyarból kiérve az autó egyre inkább jobbra perdült, oldalazva haladt. A sofőr fékezett, majd végül a túloldali árokban fának csapódott 70 kilométer per órás sebességgel.

Az autó vezetője és a mellette ülő utas a helyszínen meghalt, a hátul utazó vádlott pedig életveszélyesen megsérült.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott a jármű vezetését “ittas állapotban lévő, a jármű vezetésére alkalmatlan személynek adta át, amely cselekedete két ember halálát okozó balesethez vezetett”. Halált okozó járművezetés tiltott átengedésének bűntette miatt kell felelnie.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik