AppleMark
Belföld

168 milliós nyereséget termelt a fideszes Voldemort feleségének cége

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2016. 09. 16. 06:27

Elképesz­tően sikeres cége van a Voldemort nagyúrként elhíresült fideszes képviselő, Mengyi Roland feleségének, Mengyi Ramónának – írta meg a Blikk. Az egyszemélyes Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft-t 2014-ben alapították, már ebben az évben 13 milliós nyereséget hozott,  a következő évben pedig már megtizenháromszorozta a profitját. Tavaly 193 milliós nettó bevétel mellett 168 milliós eredményt produkált az alkalmazottak nélkül működő vállalkozás.

A napilap megnézte a cégbíróságra leadott papírokat, ám a hiányos kitöltés miatt az nem derült ki, hogy Mengyi Ramóna mekkora osztalékot vett ki a cégből. Az viszont kiderült, hogy

a nem éppen aktívnak tűnő vállalkozás számláján 254 millió 366 ezer forint, a házi pénztárban pedig 2,5 millió forint pihent.

További gyanús körülményekre is figyelmes lett a napilap: a cég székhelyeként bejegyzett, zöldövezeti házban semmi sem jelzi, hogy ott működne az Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft., a szomszédok pedig legalább egy éve nem látták a környéken Mengyi Ramónát. A Blikk úgy tudja, hogy Mengyi Ramóna a budai vár közepén, a Dísz téren, egy klasszicista stílusú műemlékházban lakik jelenleg, alig ötven méterre a miniszterelnök reziden­ciájaként újjáépülő egykori karmelita kolostortól.

Mengyi hallgat

A lap megkereste Mengyi Rolandot, a fideszes képviselő azonban lapzártájukig nem reagált arra a kérdésre, hogy van-e szerepe abban, hogy felesége vállalkozása ilyen sikeresen működik. Ahogyan korábban megírtuk: Mengyi Roland mentelmi jogát hétfőn felfüggesztette a parlament.

Polt Péter legfőbb ügyész vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette, valamint bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte a kormánypárti politikus mentelmi jogának felfüggesztését. A Voldemort-ügyről bővebben itt olvashat.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.