Belföld

Megszólalt a Nyíregyházán gyilkoló orvos

„Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok” – vallotta a magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán a brutális kegyetlenséggel elkövetett nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja. A maszol.ro arról ír, hogy a férfi azt állítja, egy darabig együtt is élt az áldozatával. A nő azonban egy idő után úgy döntött, visszaköltözött a családjához. A tüdőgyógyász szerint szerelme azért hagyta ott, mert nem akart egy román állampolgárhoz feleségül menni.

A bíróság egyébként már jóváhagyta az orvos kiadását a magyar hatóságoknak, ám a gyanúsított fellebbezett. Óvását pénteken tárgyalja a legfelsőbb bíróság. A Libertatea szerint az orvos azért adott az ügyének etnikai színezetet, hogy növelje a fellebbezése elfogadásának esélyeit. A férfi ugyanis arra panaszkodott, hogy Magyarországon számtalan megaláztatásban volt része.

Ahogy arról beszámoltunk, egy középkorú házaspár vesztette életét egy nyíregyházi családi házban augusztus végén. Úgy tudjuk, közelről lőtték fejbe mindkettőjüket, a fegyveres gyakorlatilag ki akarta végezni őket. A nő a helyszínen belehalt sérüléseibe, férjét a mentők kórházba vitték. Ő a korábbi hírekkel ellentétben – bár életveszélyes állapotban van – túlélte a támadást. A házban volt egy hét év körüli ikerpár is, őket a férfi nem bántotta, de a gyerekek sokkos állapotba kerültek. A tettes a történtek után beült egy szürke kocsiba és elhajtott. A rendőrség néhány órával később felhívást tett közzé, miszerint a férfi, akit keresnek egy román állampolgárságú orvos. A doktor egyébként tüdőgyógyász főorvosként dolgozott Sátoraljaújhelyen.

Bár a férfi állítja, viszonya volt a nővel, korábban úgy értesültünk, ő ugyan szerelmes volt az orvoslátogatóként dolgozó nőbe, de az asszony nem viszonozta az érzéseit és ezt nem tudta elviselni.

Az orvost másnap, Kolozsváron kapták el.

Olvasói sztorik