Belföld

Két nappal később bombázzák szét a Róbert Károly körutat

Nagy torlódásokra számítson mindenki a jövő héttől Észak-Pesten, beindulnak az ütvefúrók. Jövő nyárig szívás lesz a körutat használni, a Lehel úton közlekedőknek meg pláne.

Csak szeptember 17-én, szombaton kezdődik a Róbert Károly körút betervezett felújítása, ami valószínűleg jókora dugókat okoz majd Észak-Pesten és -Budán – közölte a BKK szerdán. A két napos késlekedés oka: “a városi közlekedés terhelésének csökkentése”.

A körúton új aszfaltréteget fektetnek, de ahol szükséges, a teljes pályát kicserélik. A rekonstrukció először az Árpád híd és a Váci út között kezdődik, majd szeptember 19-től már a teljes szakaszon, a Vágány utcáig zajlanak a munkálatok.

Fontos, hogy kerülőutat nem tud ajánlani a BKK, ezért kérnek mindenkit, hogy inkább a tömegközlekedést válasszák.

Az átépítés amúgy nemcsak a közutat érinti majd: kerékpárút épül, zöld sávot létesítenek, felújítják a járdákat és a kapubeállókat is. Akadálymentesítik a gyalogátkelőket, taktilis (vakok és gyengénlátók számára hasznos) burkolatot építenek. Felújítják az érintett hidakat, korlátokat, a közvilágítást, de még a Lehel úti csomópont villamosvágány-kapcsolatát is. Az utat 2017 nyarára adják át.

Addig csak kétszer két sávon lehet majd közlekedni rajta.

A kerékpárosoknak fontos, hogy az Árpád híd előtti kerékpárutat is le fogják zárni a felújítás miatt. Az autósoknak a legfontosabb az lesz, hogy a Lehel útról egyik irányból sem lehet majd balra kanyarodni a körútra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik