Belföld

Taxishorda verte össze a külföldi srácot a Thökölyn

Roland szemtanúként nézte végig, ahogy 3-4 taxis hiéna összever egy brit férfit, aki kiszúrta, hogy átverik a gyorsan pörgő taxiórával. A rendőrök se voltak a helyzet magaslatán.

Újabb külföldit lincseltek meg pesti taxisok – írja az Origo, aminek olvasója, Roland épp szemtanúja volt. Hajnali fél 4 körül haladt a Thököly úton, amikor a Stefánia úti kereszteződésnél azt látta, hogy egy csomó taxis állja el az utat. Amint kényszerből a síneken autózott tovább, látta, hogy 20 taxis áll körbe három-négy embert, akik egy földön fekvő embert ütnek-rúgnak.

Az áldozat barátnője pedig angolul kiabált velük, és próbálta leráncigálni a támadókat a párjáról.

Roland lassított, de hamar elzavarták. Távolabb megállt és hívta a rendőrséget. Ahogy meglátták, hogy a távolban telefonál, egyből elhúztak a taxisok. Ekkor Roland visszament, és elmesélték neki a történetet. Kiderült, hogy gázspray-vel lefújták az angol fiút és amerikai barátnőjét. A bűnük az volt, hogy észrevették, a taxis csal, 1000 forintonként ugrott a mutatója a taxiórának.

A rendőrök se vitték túlzásba az intézkedést. Negyed óra alatt értek ki a 200 méterre található kapitányságtól, alig értették meg a külföldieket és két órán át maradtak a helyszínen. A lány besokallt másfél óra után, haza akart menni, de alig engedték el.

A rendőrség annyit erősített meg az Origónak, hogy egy embert előállítottak, önbíráskodás miatt nyomoznak. Szintén önbíráskodás miatt indult nemrég eljárás a Szigeten felvett, átvert és megvert ír turista ügyében is. Érdekes a mostani esetnél, hogy rablás gyanúja nem merült fel, holott a pár állította, elvették a férfi pénzét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik