Belföld

Nemlétező udvarló miatt lőtt rá hatszor élettársára a szentendrei férfi

Ítéletet hirdetett a bíróság még hétfőn annak a férfinak az ügyében, aki 2013 tavaszán kis híján végzett párjával féltékenységből, egy kitalált udvarló miatt szentendrei otthonukban. Emberölés kísérletében, kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek a Budapest Környéki Törvényszék és nyolc év büntetésre ítélte a lövöldözőt.

Az érintettek 2010 nyarán az interneten ismerkedtek meg. Néhány hónappal később összeköltöztek, velük éltek előző kapcsolataikból született gyermekeik is. Viszonyuk 2012-ben megromlott, főképp azért, mert a férfi féltékeny volt. 2013 áprilisában a nő megbeszélte a barátnőjével, hogy most “okkal” teszik féltékennyé. A barátnő ezért “szerelmes SMS-eket” küldött. A nő ettől azt várta, hogy rendeződik a kapcsolatuk.

Hamarosan “le is bukott”, a férfi megtalálta az “új udvarló” üzeneteit, emiatt összevesztek. A férfi dühében megivott egy liter szeszes italt, majd kiment a garázsba a fegyveréért, amit egyébként engedély nélkül tartott. Zsebre vágta a pisztolyt, felment az emeleti szobába, ahol ismét veszekedni kezdtek. A férfi ezután előkapta a fegyvert és néhány méterről – álló helyzetben – rálőtt az ágyon fekvő  élettársára, méghozzá hatszor. Mind a hat lövedék eltalálta a nőt, az alhasán és a combján sebesítette meg. A gyerekek ezt, és a veszekedést is végignézték.

A történtek után a férfi összeszedte a házban lévő pénzt, autóba ült és elmenekült. Pár nappal később adta fel magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik