Belföld

Molnár Gyula: A Fidesz kérjen bocsánatot a baloldali városok vezetőitől

molnár-gyula (ingyenes, vágott)
molnár-gyula (ingyenes, vágott)

Az MSZP elnöke hangulatkeltésnek nevezte keddi szombathelyi sajtótájékoztatóján, hogy baloldali vezetésű városokba menekülteket telepítenének.

Nincs semmiféle jogi, vagy bármilyen más lehetősége annak, hogy baloldali városok Magyarországra menekülteket telepítsenek, nincs ilyen szándék, aki tehát ezt egyoldalúan felveti, nem tesz mást, mint hangulatot kelt, félelmet próbál ébreszteni egy olyan ügy kapcsán, ami valójában nem is létezik

– mondta Molnár Gyula. Szeged és Salgótarján polgármesterére utalva hozzátette:

nincs tehát Magyarországra Botka-vízum, nincs Fekete Zsolt menedékkérő kvóta.

Az ellenzéki pártelnök felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy “fejezze be a kampánynak ezt a formáját” és kérjen bocsánatot a baloldali városok vezetőitől. Hozzátette: ha a bocsánatkérés elmarad, azt kérik a jobboldali értelmiségtől, a mérsékelt jobboldali emberektől, vegyék észre, hogy ma már kínos az a jobboldalinak titulált politika, amit Magyarország kormánya és Orbán Viktor folytat.

A miniszterelnök hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy Brüsszelben “cselre készülnek”, mert ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak a baloldali városokkal, hogy majd azok befogadják a menekülteket.

Molnár Gyula elmondta: az MSZP nem tudja felvenni a versenyt az októberi referendum előtt a kormány és a kormánypártok “közpénzből finanszírozott” kampányával, nem próbálnak meg “ballisztikus rakétákra nyilakkal lőni”.

Leszögezte: az MSZP álláspontja a népszavazással kapcsolatban, hogy az októberi referendumnak nincs semmiféle jogi következménye.

Hozzátette, felszólítják a kormányt és a kormánypártokat, nyilatkozzanak arról, hogy a népszavazást követően milyen törvényjavaslatot készülnek benyújtani. Molnár Gyula kitért arra is: “azt a szavazatot nem lehet meghamisítani, ami nincs leadva”, ezért arra kérik az embereket, hogy maradjanak otthon.

(mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik