Belföld

Molesztálás a nevelőotthonban – Már több mint tíz embert kihallgattak a nyomozók

Már több mint tíz embert kihallgattak a nyomozók a budapesti gyermekotthonban történt állítólagos zaklatások miatt a napokban – értesült a 24.hu. Úgy tudjuk, a vallomások és az egyéb begyűjtött adatok alapján továbbra sem utal arra semmi, hogy a bűncselekmény történt az ominózus intézményben.

Mint ismert, a Bors nemrégiben számolt be arról, hogy – jogvédők és hozzátartozók szerint – egy a cikkben meg nem nevezett magyarországi otthonban a nevelők édességért, zsebpénzért, kimenőért cserébe szexet kértek a rájuk bízott kiskorú gyermekektől. Azt írták, tizenöt fiatal mert beszélni jogvédőknek, elmondták egyebek mellett, hogy valaki teherbe esett az intézmény egyik nevelőjétől és meg is szülte a gyermeket.

A Magyar idők hétfőn arról cikkezett,  nem zárható ki, hogy egy futtató terjeszti a rémhíreket az Alföldi utcai nevelőotthonról, amelyek nyomán a rendőrségi eljárás is megindult a múlt héten. A Népszabadság pendítette meg korábban, hogy az egyik tinilánynak viszonya volt egy 44 éves férfival, akihez el is szökött. A gyámhatóság azonban eltiltotta tőle. A lap szerint nyáron elmérgesedett a viszony a férfival, és ez indította el a mostani botrányt.

Úgy tudjuk, ez utóbbi verziót valószínűsítik a hatóságok is, a lány és idősebb párja együtt találhatták ki, hogyan járatják le az intézményt. Kerestük a rendőrséget az ügyben, történt-e bármi fejlemény, de csak annyit közöltek, hogy a folyamatban lévő eljárás érdekeire tekintettel az ügyben bővebb tájékoztatást nem kívánnak adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik