Belföld

Gyerekkínzás Szekszárdon – víz alá nyomta a fejüket, és azt mondta nekik, hogy meg fognak halni

Első tárgyalását tartja a Szekszárdi Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint nem egyszer durván bántalmazta élettársa gyerekeit. Egyebek mellett emberölés kísérlete miatt állították bíróság elé.

Az olasz férfi 2001 óta él Magyarországon. 2014-ben költözött össze egy nővel Szekszárdon, az ügy másodrendű vádlottjával, akinek három – ekkor 5, 9 és 10 éves – gyermekét ezután együtt nevelték. A vádirat szerint a férfi a két nagyobb gyereket – úgy tudni egy kisfiút és egy kislányt – többször indokolatlanul bántalmazta.

2014 szeptemberében például kétszer is előfordult, hogy a legnagyobb gyereket bevitte a fürdőbe, félig megtöltötte a kádat vízzel, majd a fejét hosszan a  víz alá nyomta, miközben azt mondogatta, ordította neki, hogy meg fog halni. Ugyanezt megtette a középső gyermekkel,  ám akkor kevesebb vizet engedett a kádba és őt meg is verte. Azzal fenyegette, ha elmondja az iskolában, hogy mi történt, akkor vége az életének.

Októberben ismét bántalmazta a nagyobb gyereket, ruhástul az ágyra vágta őt, ütlegelte a fejét és a hasát, tépte a haját, eközben pedig azt kiabálta, hogy meg fog halni. Eközben olyan erősen megcsavarta a fiú lábát, hogy majdnem eltörte. . Ezután megragadta a gyereket és teljes erővel bevágta a fejét a radiátorba, aki a történtek után felállni sem tudott.

A szomszédok mindent hallottak, ők hívták ki a rendőröket. A gyerekeket még aznap kiemelték a családból.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik