Belföld

Egészen hihetetlen, milyen idő lesz szeptember közepén

A következő napokban is folytatódik a napsütéses, nyárias idő 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kezdetben csak elszórtan lehetnek záporok, a hétvégén viszont már borúsabb, csapadékosabb, hűvösebb idő várható, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn és kedden is sok lesz a napsütés, de helyenként, főként az ország déli felén zápor, zivatar is kialakulhat. Átmeneti szélerősödés csak zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12-18 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lehet hűvösebb. A nappali maximumok hétfőn 27-32, kedden 27-31 fok között alakulnak.

Szerdán napos idő várható néhol záporral, zivatarral. A szél csak zivatar környezetében erősödhet meg. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Napközben 26-30 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön napos idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Pénteken napos idő lesz, de nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A minimum hőmérséklet többnyire 11-16 fok között, északkeleten helyenként 11 fok alatt alakul. A maximum hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

A jelenlegi előrejelzés szerint szombaton és vasárnap már többnyire erősen felhős lesz az ég és több helyen lehet eső, zápor, helyenként zivatar is. Emellett időnként a szél is megerősödik. Szombaton a leghidegebb órákban 13-18, vasárnap 12-17 fok várható. Szombaton napközben 22-27, vasárnap 21-26 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik