Belföld

Tudathasadása miatt felmentették az adóellenőr gyilkosát

L. Péternek olyan súlyos tudathasadása van, hogy még a vád is a felmentését kérte a NAV-ellenőrök megtámadásának ügyében.

Szörnyű gyilkosság ügyében hirdettek pénteken ítéletet Budapesten: felmentették a vádak alól a 36 éves L. Pétert, aki megölt egy adóellenőrt. A Bors által megszólaltatott édesanya szerint fia így jobban járt.

Az elkövető ugyanis súlyos tudathasadásban szenved, még az ügyész is a felmentését kérte, a férfi most is gyógyszereken él.

L. Péter mág tavaly februárban támadt rá két NAV-dolgozóra, akik a 450 ezer forintos adóhátraléka ügyében érkeztek pesterzsébeti otthonába. Az anya szerint a felszólításokat mindig összetépte a fia, így ő nem is tudott a tartozásról.

Az ellenőrökre késekkel támadt, az egyiküket 24-szer szúrta meg, a torkát is elvágta. A másikuk súlyos sérülésekkel úszta meg a támadást. Menekülni a bezárt kertkapu miatt nem tudtak.

Idegenlégió

L. már 2001-ben gyógyszeres kezelésre szorult, volt is egy ügye testi sértés miatt. Az anya szerint fiát az élettársa és a drogok tették tönkre, még a francia idegenlégióba is jelentkezett, majd elutasítása után arról beszélt, hogy ő katona, parancsot kell követnie.

A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják, ahol félévente felülvizsgálják az állapotát. Kezelése határozatlan ideig tart. A tárgyaláson amúgy azt mondta, megbánta tettét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik