Belföld

Herczeg Zoltán lopott fotóval árulja a RIP Esterházy pólóit

Herczeg Zoltán divattervező egészen egyedi pólósorozattal állt elő, meghalt magyar és külföldi művészek arcképeit nyomja rá egy fehér pólóra, RIP felirattal.

A 444.hu azt írja, hogy az Esterházy Péterről készült portré Valuska Gábor műve, aki azt a Margó fesztiválnak fotózta annak idején.

A 444 rákérdezett Valuskánál, hozzájárult-e ahhoz, hogy felhasználják a képet. Ő azt mondta nem, és ha megkeresték volna, akkor se adja.

Herczegh elismerte, hogy a képet az internetről szedte le. Azt is leírta, hogy a pólókból csak 10-10 darab készül, vagyis célja nem az, hogy nagy pénzt akasszon le, hanem ez:

Ezzel az eszközzel, ami a divat, ami az én egyetlen művészi eszközöm üzeneteim, mondanivalóm, gondolataim kifejezésere és eljuttatásara, mai fiataljaink, polgártársaink figyelmét szándékszom felhívni honi nagyjaink abszolút példaképként való állításával. Esterházy, Somló, Szipál, Psota manapság különben sajnos nemigen jut el hozzájuk, bar tévképzetem sincs azzal kapcsolatban, h ezzel bármilyen “forradalmat” indítanék el. Mégse érzem, h nekem is be kéne állnom a sorba és ostoba, üres, haszontalan és felesleges üzenetekkel kéne bombáznom -szerencsére a magyar átlagnál kulturáltabb, igényesebb- fogyasztóimat, rajongoimat, a kíváncsi publikumot.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik