Belföld

Előzetesben a lopással gyanúsított szomáliai

A 20 éves férfi szerdán különböző értékeket tulajdonított el egy zuglói szállodából.

Az M1 aktuális csatorna csütörtök este azt közölte, hogy a rendőrség szeméremsértés és lopás miatt vett őrizetbe egy menekültkérelemmel Magyarországon élő szomáliai férfit. A XIV. és XVI. kerületi ügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásáról döntött, mert alapos volt a gyanú, hogy szerdán egy zuglói szállodai szobából értékeket vitt el, mintegy 80 ezer forint értékben.

Az ügyészség szerint a gyanúsítottal szemben emellett több más büntetőeljárás is folyamatban van.
A szomáliai férfinak nincs munkája, megélhetése, állandó tartózkodási helye nem biztosított, ezért – a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt volt indokolt előzetes letartóztatása.
Az ügyben a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja le.

Az M1 csütörtöki értesülései szerint a 20 éves férfi kedden a fővárosban szexuálisan zaklatott egy nőt, majd szerdán egy hotelből ruhákat, táskát és készpénzt lopott. A hírcsatorna szerint Etiópián, Szudánon és Egyiptomon keresztül jutott el Görögországba, majd a zöldhatáron illegálisan át Magyarországra. A férfi tavaly nyáron adott be menekültkérelmet, és a menekültügyi hatóság október óta oltalmazottként tartja számon. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, de a végzés nem jogerős – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik