Belföld

A gyerekei tandíját hozta Magyarországra az iráni férfi, legomboltak róla a reptéren félmillió forintot

Esmaeil A., egy 52 éves iráni orvos, akinek két gyereke is Magyarországon tanul azt mondja, csalódott az országban, mert megalázóan bántak vele, írja a Bama. A ferihegyi reptéren állították meg, mert készpénzben akarta az országba hozni a gyerekei tandíját.

A leszállás után a zöld folyosón akart kimenni a poggyászátvevő zónából. Azt mondta, vele nem közölte senki, hogy be kell vallania a nála lévő nagyobb mennyiségű pénzt is.

A vámosok jegyzőkönyve szerint a zöld folyosón megkérdezték a férfit, van-e nála pénz, és ő bevallott körülbelül 3,1 millió forintnyi készpénzt. Később viszont kiderült, hogy ezen kívül van még a poggyászában 6000 dollár is, ami 1,6 millió forintnak felel meg.

A férfi szerint ő eleve bevallotta mindkét összeget, ráadásul megalázó volt a vizsgálat is, mert alsónadrágra vetkőztették, és áttúrták a poggyászát, a helyszínen

475 ezer forint közigazgatási bírságot fizettettek vele.

Az ügyvédje szerint vitatható volt az eljárás jogossága, és hogy megfelelően tájékoztatták-e arról, hogy be kell vallania a pénzt. Egyébként valószínűleg nem volt hiba, ilyen szabály mindenhol létezik. A férfi ennek ellenére azon gondolkozik, hogy máshová viszi tanulni a gyerekeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik