Belföld

Az MSZP elnöke szerint sokan félnek attól, hogy számon tartják, részt vesznek-e a népszavazáson

molnar-gyula(430x286)(2).jpg (molnár gyula)
molnar-gyula(430x286)(2).jpg (molnár gyula)

Az MSZP továbbra is azt javasolja támogatóinak, hogy ne vegyenek részt az október 2-ai népszavazáson, mert az csak Orbán Viktor érdekeit szolgálja

– mondta az ellenzéki párt elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Molnár Gyula azt mondta, látja, hogy közszférában dolgozók és a vidéken élők félnek attól, számon tartják, hogy részt vesznek-e a népszavazáson. Az érvénytelen voksolással kapcsolatban közölte, egy ilyen szavazat ugyanazt jelenti, mint a távolmaradás, de a le nem adott szavazatot nem lehet manipulálni.

Hozzátette, továbbra is várják, hogy a Fidesz közölje, milyen jogi következménye lesz a népszavazásnak.

A pártelnök felmutatva pártja népszavazási szórólapját azt mondta, azon bemutatják, melyek azok az ügyek, amelyeket elfed a népszavazás.

Molnár Gyula elmondta, megkezdik a szavazatszámláló bizottsági tagok toborzását. Hozzátette, levélben fordult az otthonmaradás mellett kampányoló pártok – az Együtt, a Modern Magyarországért Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért és Demokratikus Koalíció – vezetőjéhez azt kérve, javasoljanak embereket a bizottságokba.

Az MSZP honlapján – egy felugró ablakban, miszerint “Legyél te is rendszerhiba a NER-ben!” – lehet jelentkezni azoknak, akik szeretnének részt venni a választások ellenőrzésében.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik