Belföld

Már Budapesten tesztelik az első felújított metrószerelvényt

Az orosz az Metrovagonmas által felújított prototípus-szerelvény megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól az engedélyt a típusvizsgálatok elkezdésére, jelenleg ezek a vizsgálatok folynak – tájékoztatta a Magyar Időket a BKV Zrt.

Az átalakítási engedélyezési dokumentáció alapján a járműnek 15 ezer kilométert kell futnia. A szerelvény jelenleg a 3-as metróvonal járműfenntartási szolgálat próbapályáján közlekedik és a járművezetők típusképzése történik. A lap információi szerint Magyarországon jelenleg még csak ez az első hatkocsis prototípus-szerelvény van. Az oroszországi vállalkozó telephelyén a felújítással egybekötött korszerűsítés miatt két teljes szerelvény van kint, ami 12 darab kocsit jelent.

A Metrovagonmas 9,1 millió euróért – mintegy 69 milliárd forintért – végzi el a 37 – egyenként hat kocsiból álló – szerelvény felújítását. Az első újjáépített szerelvény május végén érkezett meg Budapestre. A prototípus-szerelvény sikeres próbáit követően havonta két felújított szerelvényt állíthat majd forgalomba a BKV.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik