Belföld

Polt Péter elmondta, miért nem érték tetten Mengyi Rolandot a kenőpénz átvételekor

Hány Voldemort lehet még a Fideszben? – kérdezi az MSZP-s Tóth Bertalan Polt Pétert a Mengyi Roland-ügyben.

Polt Péter válaszában azt mondta

az ügyészség törvényben meghatározott feladatai ellátásához személyes és különleges adatokat kezelhet. Nyilvántartásaink a gyanúsítottak párttagságát, pártpreferenciáit nem tartalmazhatják, minthogy ezen adatoknak a büntetőeljárás során nincs jelentősége

írja a 444.

A szocialista képviselő arra is rákérdezett,

miért nem sikerült a rajtaütés?

A 168 óra írt arról, hogy több jel utalt arra, hogy a hatóságoknál valaki segített Mengyi Rolandnak. A jegyzőkönyvekből kiderült, hogy „a NAV nyomozói teljes körűen felkészülnek, megfigyelnek, jelentenek, videóznak, ám végül nem érkezik meg az engedély a rajtaütésre”.

Polt Péter erre ezt válaszolta

A kérdésével érintett nyomozás iratai szerint, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága által végrehajtott egyéb adatszerző tevékenység során nem merültek fel tettenérés végrehajtását megalapozó körülmények, ezért arra értelemszerűen nem kerülhetett sor.”

A 168 óra azonban korábban gyakorlatilag megírta, hogy mi történt:

A titkosítás alól feloldott telefonlehallgatási jegyzőkönyvek szerint 2015. július 14-én, 13 óra 13 perckor Tiszaújvárosból hívja B. Tibor gyanúsított E. Zsolt gyanúsítottat, hogy az összekötő, a Mengyi-féle családi barát, az ügyben szintén gyanúsított K. Péter fél kettőre érkezik hozzá, rendezik az anyagiakat, vagyis az összekapart ötmillió forintos alkotmányos költséget készpénzben átadják neki, illetve megírják hozzá a fiktív sikerdíjas szerződést. Ez jogalapot ad arra, hogy visszakövetelhessék a pénzt, ha mégsem lesz kiírva a mutyipályázat. Elhangzik az is, hogy K. Péter holnap viszi Pestre a pénzt. Aztán az utolsó pillanatban változik a program, mert Mengyi Roland szűkebb pátriájába tart, a csomag átadásának helyszíne ezért Tiszaújváros lesz, a főszereplők kedvenc olasz étterme. A NAV nyomozói teljes körűen felkészülnek, megfigyelnek, jelentenek, videóznak, ám végül nem érkezik meg az engedély a rajtaütésre. K. Péter átad egy nejlontasakos csomagot a képviselőnek – és mindenki megy a dolgára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik