Belföld

Kiakadt a HÖK, mert be kell járni az előadások felére a szegedi bölcsészkaron

Nem fogadta túl nagy üdvrivalgás a szegedi egyetem bölcsészkarán hozott változás a közelmúltban. Eszerint ugyanis az előadásokon is kötelező lesz a részvétel: a 12 alkalomból hatról lehet hiányozni. A hallgatói önkormányzat viszont nem hajlandó elfogadni a döntést, hiányolják a vétójogukat, így tüntetnének – írja a délmagyar.hu.

Az EHÖK közleményében az áll,

a Bölcsészettudományi Kar Kari Tanácsa határozatával módosította a kari ügyrendet, melynek értelmében a szemináriumokhoz hasonlóan a hallgatók kötelesek az előadásokon is részt venni. Ilyen jellegű intézkedést kizárólag a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban lehet rögzíteni. Az ilyen módosításokkal kapcsolatban az SZTE EHÖK-nek vétójoga van. Mivel a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat ilyen jellegű módosítása nem történt meg, a Bölcsészettudományi Kar nem teheti kötelezővé az előadásokon való részvételt. Amennyiben a Bölcsészettudományi Kar ennek ellenére kötelezővé tenné az előadásokon való részvételt, az SZTE EHÖK kész akár tüntetést is szervezni.

A bölcsészkar honlapján egyébként egy ideje már szerepel, mit is jelent a kötelező részvétel. Ebből kiderül, a szorgalmi időszak első két hetében nem számít a hiányzás, utána pedig a 12 hét alatt 6 hiányzás megengedett.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik