Belföld

Gyurcsány: választáskor csak egy kormányról döntünk, a népszavazáson a történelmünkről

A szeptember izgalmak sokaságát hozza el

– kezdi beszédét Gyurcsány Ferenc.

Majd azzal folytatja, hogy az iskola a jövő. Elképzeljük, hogy milyen Magyarországot szeretnénk nekik adni.

Megtanítjuk nekik, hogy fantasztikus dolog magyarnak lenni

– teszi hozzá.

A DK elnöke szerint a kormány szerint ezt a veszélyt a menekültek teremtették meg, de a kormány nem mond igazat. Gyurcsány elmondja, hogy ők szemben állnak ezzel a kormánnyal, amely bezárkózásra int bennünket. A DK azt gondolja, hogy Magyarországot és Európát az tette naggyá, hogy képes volt saját életébe beilleszteni más kultúrákat, más hiteket. Úgy vélik, nyitottságával gazdagodott, nem pedig szegényedett.

A kormány ezzel szemben szerinte ellenséget keres magának, Gyurcsány óvná az embereket attól, hogy mindezt elhiggyék.

Egy álnépszavazazáson szavazzunk a bezárkózásra

– mondja a kormány Gyurcsány szerint.

Szerinte a miniszterelnök nem meri bevallani, hogy gyáva volt. Hozzáteszi, az elmúlt két évben 1260 ember kapta meg itthon a letelepedés lehetőségét. Erről szerinte nem hallottak az emberek, mert Orbán hazudik.

Majd otthon fogunk maradni október 2-án.

Szerinte sokak számára Európa egy messzi közös világ, pedig Európa mi vagyunk.

Európa az a világ, ami kinyitotta az élet lehetőségét sokmillió magyarnak. Európa a munka, megélhetés lehetősége az itthon dolgozó millióknak is. Európa a tanulás lehetősége.

Muszáj azt mondania, Európa a béke. Úgy gondolja, ezt az Európát érdemes megvédeni. A népszavazás elsőszámú tétje, hogy Magyarország ebben az Európában marad-e.

Merjék azt mondani, hogy mi európaiak akarunk lenni.

Gyurcsány szerint itt vagyunk otthon Európában. Hozzáteszi, a kormány nem is gondolkodik ebben a közös világban, Nagy-Britannia esete pedig mindenki számára intő példának kellene lennie.

Ennek a kormánynak csak addig van szüksége az EU-ra, amíg saját pereputtyuk gazdagodására használhatják.

A DK elnöke elmondja,  félelem megbénít, vakká és süketté tesz. Ő pedig fel szeretné szabadítani az embereket a félelem terhe alól.

Szerinte mind egy önző politikai játszma részesei vagyunk. Arra bátorítana, hogy mindenki legyen partner Magyarország megmentésében. Hozzáteszi, fel kell tenni a kérdést, hogyha nem az EU, akkor micsoda.

Ha nem Berlin és Párizs, akkor Moszkva és Ankara?

Ha az ő gyerekeiről lenne szó, muszáj azt mondania, ma a jobb életet az európai lét kínálja. Azt gondolja, hogy a miniszterelnök a népszavazással az oktatás és az egészségügy drámáját akarja eltitkolni.

Magyarországon a lopás a norma. Legalábbis a hatalmon lévők világában.

Ez a népszavazás szerinte nem a menekültekről szól. Ez a népszavazás az európai jövőnkről, az unióról szól, és arról, adunk-e felhatalmazást Orbán Viktornak.

A népszavazás Orbán Viktor trójai falova, ami át akarja törni az erőssé szerveződő ellenállás falát. Október 2-án le fogjuk győzni a miniszterelnököt. Ha ekkor győzünk, akkor megnyitjuk az utat a 2018-as győzelem felé.

Úgy látja, mintha az ország elfelejtkezett volna milliókról. Ahelyett, hogy velük foglalkoznánk, Orbán új ellenséget ad nekik.

Választáskor csak egy kormányról döntünk, most történelmünkről döntünk.

Gyurcsány szerint akinek fontos, hogy a gyereke egy jobb világban éljen, az otthon marad, és ezzel fejezi ki tiltakozását. A DK ezt ajánlja minden magyar polgárnak, minden európai magyarnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik