Belföld

Folyamatosan alázták, majd kirabolták társukat az állami gondozott tinik

Sorozatosan megalázták, végül kirabolták társukat állami gondozott kamaszok Miskolcon. A megyei főügyészség pénteken közölte: vádat emeltek ellenük. Négyen állnak bíróság elé hamarosan.
A 15-17 éves fiúk tavaly szálltak rá társukra. Az ügyészség szerint – kihasználva erőfölényüket és életkorukat – mindent megtettek, hogy megkeserítsék fiatalabb társuk mindennapjait, rendszeresen inzultálták, elkérték a pénzét és számára megalázó dolgokra kérték, például arra, hogy gyűjtsön csikkeket vagy kéregessen cigarettát.
Egyik délelőtt a fiú Miskolc belvárosába indult, ám a csapat az intézet bejáratánál megállította. Egyikük ekkor felszólította, hogy menjen be velük a bejárat előtt található lépcső alá. Nem mert ellenkezni. A lépcső alatt aztán körbeállták és a pénzét követelték, eközben szidták és azzal fenyegették, hogy megverik. Ketten átkutatták a zsebeit és elvették a telefonját, illetve a bérletét, egyik társuk pedig mindezek után közölte vele: ha valakinek szólni mer, szétrúgják a fejét.
Ám pechjükre a tini szólt az egyik nevelőnek, aki értesítette a rendőrséget. A társaság tagjai – ha bűnösnek találják csoportosan elkövetett rablás bűntettében – öt évet is kaphatnak. Az ügyészség szerint mindannyiuknak rács mögött a helye, a fiatalkorúak börtönébe küldenék őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik