Belföld

“Vértócsában úszott a férfi” – megszólalt a nyíregyházi gyilkosság szemtanúja

Kerékpárral közlekedett az utcában, amikor hallotta a lövéseket – fogalmazott a szerda délutáni nyíregyházi gyilkosság egyik szemtanúja a városi televíziónak.

Visszafordultam, de akkor már gyereksikoltozásokat hallottam. A kisgyerek véres lábbal rohant ki

– emlékezett vissza a férfi.

Mint mesélte, nem volt nála telefon, ezért hazaszaladt segítséget kérni, majd bement a családi házba, ahol a tragédia történt.

Láttam, hogy vértócsában úszik a férfi, akkor még élt. A nő mozdulatlan volt, szerintem rajta már nem lehetett segíteni.

A szemtanú hozzátette, az akkor még életben lévő áldozat vizet kért tőle, nevesítette az elkövetőt és elmondta, mi történt pontosan.

Mint korábban írtunk róla, munka révén találkozott áldozatával az az orvos, aki a gyanú szerint lelőtt otthonában egy nyíregyházi házaspárt. Az asszony orvoslátogatóként dolgozott, innen ismerte őt Dr. Stamatiu Dan. Ahogy azt korábban írtuk, nem volt köztük semmi, de a férfi – akit jelenleg is nagy erőkkel keresnek a rendőrök – ezt nem tudta elfogadni.

Az évek óta Magyarországon praktizáló orvosról időközben kiderült, hogy a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban dolgozik, mint tüdőgyógyász főorvos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik