Belföld

Tüdőgyógyász főorvos a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja

Tüdőgyógyász főorvosként dolgozik az a román férfit, akit a Nyíregyházán történt kettős gyilkosság kapcsán keresnek. Dr. Stamatiu Dan a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház doktora – derül ki az intézmény oldalán lévő adatokból.

Ahogy arról beszámoltunk, egy középkorú házaspár vesztette életét egy nyíregyházi családi házban szerdán. Úgy tudjuk, közelről lőtték fejbe az áldozatokat, a támadó gyakorlatilag ki akarta végezni őket. A nő a helyszínen belehalt sérüléseibe, férjét a mentők kórházba vitték, az orvosok küzdöttek érte, de – meg nem erősített információk szerint – már nem tudták megmenteni. Azóta olyan információk is napvilágot láttak, hogy megműtötték és életben van, ám erről hivatalos tájékoztatás mostanáig nem érkezett.

Információink szerint a házban volt egy hét év körüli ikerpár is, őket a férfi nem bántotta, de mindketten sokkos állapotba kerültek. A tettes a történtek után beült egy szürke színű – MLB-257 rendszámú – Dacia Loggiába és elhajtott, azóta is keresik.

Azt már szerdán tudni lehetett, hogy a feltételezett támadó orvos és évek óta hazánkban praktizál. Információink szerint szerelmes volt a nőbe, de ő nem viszonozta az érzéseit. A férfi ezt nem tudta elfogadni.

Dr. Stamatiu Dan

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a fotón látható személy jelenlegi tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, a bűnügyi számra hivatkozva hívja a 42/524-600-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik