Belföld

Drogot kotyvasztott a házi őrizete alatt otthon, meghalt miatta egy fiú

Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki olyan kábító hatású anyagokat kevert és árult a törökbálinti házában, ami egy fiú halálához vezetett még 2014-ben. Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére rábírással elkövetett kóros szenvedélykeltés vétsége miatt állítják bíróság elé.

Biofű, herbál, kristály, speed és fülzsír

A vádlott előzetes letartóztatásban volt, ahonnan 2013 októberében engedték ki. Helyette házi őrizetbe került Törökbálinton. Mivel dolgozni nem tudott, úgy szerzett pénzt, hogy kábító hatású szereket rendelt postán, majd azokból „biofű”, „herbál”, „kristály”, „speed”,„fülzsír” fantázianéven tablettákat készített. Az anyagot helyi fiataloknak árulta otthon.

Az ügyészség szerint a férfi tudta, hogy kábító hatású anyaggal kereskedik, ahogy azzal is tisztában volt, vevői fiatalok, akik közül már többen rosszul lettek a portékájától.

A kabátjával fizetett a halálát okozó szerért

Az áldozat a vádirat szerint általános iskolás kora óta alkalmi droghasználó volt. Ő egy idő után már napi rendszerességgel vásárolt a férfitól. Ha nem volt pénze, különféle tárgyakkal fizetett a szerért. Aznap, amikor meghalt – 2014 októberében – ivott napközben, estére már támolygott, így érkezett meg a díler házához. A férfi ugyan látta, milyen állapotban van, mégis adott neki a tablettákból. A fiú a márkás kabátjával fizetett a halálát okozó anyagért.

A fiatal bevette a szert, majd – az alkohol és az új típusú pszichoaktív szer túladagolása okozta mérgezés miatt – a háztól alig néhány méterre összeesett és meghalt.  Holttestét csak a kora reggeli órákban találta meg egy járókelő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik