Belföld

„A tesóm el akarta lopni a kamerádat, a kurva anyádat!” – Lecsukták a támadókat

Előzetes letartóztatásba került még szerdán az a két férfit, akik a gyanú szerint loptak, késsel fenyegettek és raboltak Budapest utcáin vasárnap – tették mindezt két órán belül. Megkeresésünkre a Fővárosi Főügyészség pénteken arról tájékoztatott, hogy rablás miatt indítványozták a legszigorúbb kényszerintézkedést, amely elrendelése a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt is indokolt volt.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, a páros múlt vasárnap akarta megszerezni munkatársunk kameratáskáját a Keleti pályaudvar aluljárójában. Egyikük felkapta a “zsákmányt”, majd elrohant vele, kollégánk a zebránál érte utol. Kérdőre vonta, majd visszavette  az értékes holmit, ezután visszament az utazótáskájáért, ám pár perccel később megjelent a tolvaj, ekkor már a cinkosával együtt, akinél egy bicska lapult. “A tesóm el akarta lopni a kamerádat, a kurva anyádat!” – ezt mondta, majd több helyen – a nyakán, a kezén és a vállánál – is megvágta munkatársunkat, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki.

keleti késelés 2

Kiderült, a fenyegetőző tolvajok nem sokkal korábban raboltak is. Egy nőt támadtak meg Zuglóban, a Hungária körúton. Először pénzt kértek tőle, majd egyikük megpróbálta kicsavarni a kezéből a telefonját. Kiszemeltjük ellenállt, ám végül mégis sikerült megszerezniük a mobilt. Egy XIV. kerületi szálláson kapták el őket még aznap.

A körúton történt támadás miatt rablás, a Keleti pályaudvarnál történt “akciójuk” kapcsán pedig nagyobb értékre elkövetett lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt folyik eljárás ellenük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik