Belföld

Többször torkon ütötte lakótársát, majd hagyta meghalni – három évet kapott érte

Döntött a Kaposvári Törvényszék szerdán annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint halálos sérülést okozott lakótársának tavaly októberben. A Kaposvári Törvényszék halált okozó testi sértés bűntettében találta bűnösnek és három év börtönre ítélte a támadót.
A korábbi ügyészségi tájékoztatás szerint az érintettek gyakran ittak. A tragédia éjszakáján az áldozat részegen ment haza és zajt csapott a konyhában, emiatt lakótársa veszekedni kezdett vele. “Válaszul” – szitkok közepette – egy ütést kapott, barátja ököllel szájba vágta. Ezután a konyhaasztalra támaszkodott, lakótársa pedig nagy erővel – a tenyere élével – kétszer torkon ütötte. Ez a halálához vezetett. A vádlott a történtek után lefeküdt aludni és csak reggel vette észre, hogy lakótársa meghalt.
A Kaposvári Törvényszék csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a férfi fulladásos agybénulásban vesztette életét. Az ítélet egyébként nem jogerős, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik