Belföld

Nem csak játékpisztolyos trafikrablással, húsklopfolós boltrablással is próbálkozott a törökbálinti nő

Indítványozta az ügyészség annak a nőnek az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy játékpisztollyal kirabolt egy törökbálinti trafikot, illetve próbálkozott egy boltban is, ott éppenséggel húsklopfolóval. A kényszerintézkedés elrendeléséről a Budaörsi Járásbíróság dönt majd pénteken.

A rendőrség szerda délután számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy 46 éves nőt, aki a gyanú szerint a nála lévő fegyverrel vagy annak utánzatával pénz átadására kényszerítette egy törökbálinti trafik alkalmazottját , majd a megszerzett összeggel gyalogosan távozott a helyszínről.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtöki tájékoztatásából azonban több részletre is fény derül. Például, hogy a nő játékpisztolyt használt és először úgy tett, mintha cigit akarna venni. Csak azután húzta elő a “pisztolyt”, hogy eltette a dobozt. Az eladóra fogta és 10 ezer forintot követelt az aznapi bevételből. Az alkalmazott annyira megijedt, hogy 10 helyett 100 ezer forintot adott neki. A támadó megköszönte a pénzt, majd eltűnt. Kiderült továbbá, hogy nem sokkal dohánybolti akciója előtt egy helyi élelmiszerüzletben is próbálkozott. A bevételt követelte, de az eladó nem volt hajlandó pénzt adni neki. A nő ekkor előhúzott egy húsklopfolót a táskájából és rácsapott a pultra, hogy nyomatékosítsa “kérését”. Az alkalmazott azonban szembeszállt vele, utasította, hogy menjen ki a boltból, majd próbálta tőle elvenni a konyhai eszközt. A támadó ekkor felemelte a klopfolót, de a dolgozónak végül oldalazva sikerült kijutnia a boltból. A nő utánament, ám végül eltűnt.

A rendőrök egyébként a játékpisztolyt és a klopfolót is megtalálták a táskájában. Mindezekért – külön-külön – öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

rablás törökbálintonFotó: police.hu

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik