Belföld

Hármas tragédia Gyöngyösön – Segítség helyett inkább elment vizet venni magának a betépett sofőr

Többféle drogot is beszedett, így ült autóba az a sofőr, aki tavaly novemberben tragikus balesetet okozott Gyöngyösön – tájékoztatott a Heves Megyei Főügyészség csütörtökön. Közölték: a sofőr ellen most vádat emeltek több ember halálát okozó, bódult állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt.

Az autóban a sofőrön kívül ketten utaztak, Karácsond felől a 3-as főút felé haladtak. A vádirat szerint a sofőr – mielőtt elindultak – pentedront, illetve CHC-t fogyasztott, vagyis új pszichoaktív szereket. Bódult volt, ráadásul 50 kilométer per óra helyett 95-110 kilométer per órával száguldozott a településen, míg egy kanyarban átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan karambolozott egy szabályosan közlekedő kocsival.Az ütközés erejétől mindkét jármű megpördült.

A vétlen sofőr a helyszínen életét vesztette, két utasát a mentők kórházba vitték, de ott belehaltak sérüléseikbe. A negyedik utas életveszélyes állapotban volt, ő túlélte a balesetet, de az ügyészség szerint nem zárható ki, hogy maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A bekábult sofőr a történtek után kiszállt két utasával együtt, mindhárman megúszták könnyű sérülésekkel. Az ügyészség szerint meg sem próbáltak segíteni a másik kocsi utasain, egy közeli büféhez mentek ásványvizet venni.

A vádlott házi őrizetben várja a tárgyalást. Végrehajtandó börtönbüntetés, a közúti járművezetéstől határozott időre történő eltiltás – ezt indítványozták vele szemben, illetve, hogy a bíróság kötelezze a több mint egymillió forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik