Belföld

Vádemelés lett a putnoki ördögmaszkos “szellemidézésből”

Vádat emelt az ügyészség négy fiatallal – köztük két tinivel – szemben, akik  tavaly karácsonykor, az éjjeli órákban berontottak ismerősük otthonába, ahol részegen randalíroztak és ijesztgették a nő két kisgyerekét, illetve egyikük még lopott is a házból. Magánlaksértés bűntette, illetve egyikük estében lopás bűntette – ezért állítják őket bíróság elé hamarosan.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából kiderül, hogy a fiatalok  december 26-án együtt ittak, majd miután sikeresen lerészegedtek, úgy döntöttek, rátörnek egyik ismerősükre és alaposan ráijesztenek. Amikor odaértek a házhoz, az egyik kamasz egy piros ördögfejes maszkot vett magára, majd bekopogtak. A kopogásból dörömbölés lett, majd ajtórángatás. A nő kérte őket, hogy menjenek el, de ők addig cibálták a kilincset, míg végül sikerült bejutniuk.

A konyhába szaladtak, ahol etéptek az ajtókeretről a két helyiséget elválasztó pokrócot, majd az útjukba kerülő babakocsit és ruhákkal teli zsákot bedobálták a szobába, ahol a nő tartózkodott két riadt kisgyerekével. Mind a négy fiatal bement és ugrálni, fetrengeni kezdtek az ágyon, közben ijesztő hangokat adtak ki, hogy megrémítsék a kicsiket, és nevettek azon, hogy látták rajtuk a félelmet. Ámokfutások néhány percig tartott, miután kitombolták magukat, elmentek, ám egyikük pár perccel később visszament és elvitte a DVD-lejátszót.

A tinik esetében az ügyészség közérdekű munka kiszabását, a többiek esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik