Belföld

Elveszik az autót a satufékkel büntető polgárőrtől

Engedély nélkül vitte el Horvátországba a Kőbányai Wolf Polgárőrség autóját az egyesület elnöke, ezért az adományozó alapítvány visszaveszi a járművet – mondta a Velvetnek Tóth Béla, a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke. Az Országos Polgárőrség Szövetségének (OPSZ) elnöke pedig közlekedési szabálysértés miatt tett feljelentést a rendőrségen és vizsgálatot indított.

A kőbányai polgárőrt ugyanis az buktatta le, hogy egészen minősíthetetlenül viselkedett az M7-es autópályán a felmatricázott járőrautóval: alacsonyabb sebessége ellenére sem húzódott kilométereken keresztül a külső sávba, majd hirtelen befékezett, amivel veszélybe sodorta a mögötte haladót, ráadásul mutogatott és ordítozott is. Balszerencséjére a másik kocsiból mindezt felvették, a videót pedig az RTL Klub Híradója is bemutatta.

A Kőbányai Wolf Polgárőrség elnöke a Velvetnek múlt héten azt állította, hogy kért és kapott is engedélyt a külföldi útra, ahol egyébként „nemzetközi kapcsolatokat épített.″ A közalapítvány elnöke erről viszont nem tudott. A kőbányai polgárőrök egyébként a szerződés szerint egyáltalán nem használhatták volna a kocsit, és vidékre is csak engedéllyel mehettek volna vele, ha az egyesülettel kapcsolatos ügyeket intézték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik