Belföld

Földművelésügyi miniszter: A népszavazáson eldől, keresztény marad-e hazánk

A magyar gazdák Magyarország biztonságát és megújulását segítik elő, mert aki a földet műveli, az a hazát is védi - mondta a földművelésügyi miniszter vasárnap a Heves megyei Kápolnán rendezett Magyarok kenyere ünnepségen.

Fazekas Sándor a rendezvényen úgy fogalmazott: az államalapításnak a magyar gazdák, földművesek is részesei több mint ezer éve, hiszen azzal, hogy megművelik a földet, fákat, szőlőt ültetnek, gyümölcsöt szednek és aratnak, újra és újra életed adnak a magyarságnak.

A földművelésügyi miniszter kiemelte: a magyar kenyér több, mint puszta termék, élelmiszer, hiszen benne van a magyar föld legjava.

Fazekas Sándor hangsúlyozta: a magyarság az államalapítás óta számos hódító birodalmat és gazdasági válságot túlélt, de napjainkban is a létéért, fennmaradásáért küzd, és ahhoz, hogy a magyar életforma megmaradjon, hamarosan egy nagyon fontos döntést kell meghoznia az országnak.

Másfél hónap múlva lesz egy népszavazás, amelyen eldől, keresztény és magyar marad-e hazánk – fogalmazott a miniszter. Hozzátette: fontos, hogy ezen a népszavazáson helyes döntést hozzunk, és nemet mondjunk a bevándorlásra, hitet téve Szent István Magyarországa mellett.

Székely Zoltán, a Heves Megyei Agrárkamara elnöke elmondta: a megyében 330 mázsa búzát gyűjtöttek össze adományként. Az ebből készült 110 mázsa lisztet a kárpátaljai nagycsaládosokhoz juttatták el a Katolikus Karitász segítségével. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik