Belföld

A tűzijátékot még nem tiszteli meg a jégeső

Nem valószínű veszélyes időjárási jelenség augusztus 20-án este, és a hőmérséklet is kellemes lesz. Vasárnap viszont támad a hidegfront.

Szombaton a gomolyfelhők és egy nyugatról keletre mozgó felhősáv mellett több órára kisüt a nap – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az augusztus 20-ai ünnepnapon legfeljebb az Északi-középhegység térségében és az Alföldön lehet futó zápor, kis valószínűséggel zivatar.

Éjszaka nagyrészt kevés lesz a felhő, hajnalban északnyugaton vastagszik meg a felhőzet, és ott már zápor is kialakulhat.  A Kisalföldön napközben a déli, vasárnap hajnalban az északnyugati szél élénkül meg. A hőmérséklet délután 27 és 32, késő este 19 és 24 fok között valószínű.

Veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Délután, kora este főként az Alföldön és az Északi-középhegységben lesz kissé labilisabb a légkör, de zivatar kialakulására minimális az esély.

Vasárnap napközben északnyugat felől hidegfront érkezik, amely lelassul fölöttünk. Előtte és a fronton zivatarok alakulnak ki, legjobb eséllyel és a legtöbb helyen a nap második felében.

Kiemelten estétől (esetleg már késő délutántól) érkezhet nagyobb csapadékrendszer zivatarokkal, amely főként az ország déli és keleti felét érinti. A zivatarokhoz nagy mennyiségű csapadék, jégeső társulhat.

Az aktuális időjárásért keresd a www.kiderül.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik