Belföld

Riasztás: leszakad az ég délelőtt

Riasztást adott ki szinte az ország egész területére az Országos Meteorológiai Szolgálat a következő órákban várható intenzív záporok, zivatarok miatt.

A kiterjedtebb zivatartevékenység súlypontja délelőttre a keleti, délkeleti országrészre helyeződik át. Somogy, Veszprém és Zala megyében már csak elszórtan valószínű zivatar. Délutánra fokozatosan csaknem mindenütt megnyugszik a légkör – írja a met.hu.

Fotó: met.hu
Fotó: met.hu

A zivatarok legfőbb kísérőjelensége az átmeneti szélerősödés mellett az intenzív csapadék (felhőszakadás, 20-40mm rövid idő alatt) lesz valószínűleg, de főként a déli és keleti megyékben néhány olyan zivatar is előfordulhat, amelyhez viharos szélroham illetve esetleg kisebb méretű jég is társul majd. Hajnalban 12-18, délután 20-27 fok várható.

Csütörtökön is számítani kell záporokra, zivatarokra, de északon, északkeleten csapadékmentes lehet az idő. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 23-28 fokra számíthatunk – írja az idokep.hu.

Pénteken a Dunántúlon többfelé, a Dunától keletre elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, így az előbbi országrészben 23-25 fok körüli maximumokra van kilátás, ezzel szemben a keleti tájakon a hosszabb napos időszakoknak köszönhetően 27-28 fok köré melegedhet a levegő.

Nemzeti ünnepünkön a napos időszakok mellett felhők is megjelennek az égen, de számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb csak egy-egy frissítő, gyenge zápor alakulhat ki elszórtan. A csúcshőmérséklet 28 és 32 fok között alakul. Vasárnap ismét zivatarok jöhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik