Belföld

Szíven szúrta ismerősét a 60 éves férfi

Akár 15 év börtönt is kaphat, de mérlegelik a jogos védelmet is.

A bíróság elrendelte annak a 60 éves miskolci férfinak az előzetes letartóztatását, aki csütörtök este, a saját portáján egy szóváltás után leszúrta az ismerősét.

Áldozata előzőleg már órákon át italozott a barátjával, így már meglehetősen ittasan úgy döntöttek, hogy egy korábbi nézeteltérésük tisztázása miatt felkeresik a gyanúsítottat, aki a közeli erdőben, egy saját maga által készített, körbekerített kunyhóban él.

A helyszínen a sértett előbb a kerítésen kívül vitatkozott a gyanúsítottal, majd átmászott, megindult a gyanúsított felé, aki felkapott egy több mint 20 centi pengehosszúságú kést és megszúrta. A sértett rögtön összeesett. A gyanúsított segítségért sietett, de hiába, áldozata lényegében azonnal meghalt.

Az emberölés bűntette miatt folyamatban lévő rendőrségi nyomozás keretében vizsgálják a jogos védelem, mint büntethetőséget kizáró ok, lehetőségét is, de a gyanúsított – bűnösségének megállapítása esetén – 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat – írta az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik